2011-03-24 16:54:03• hírek • Impulzus.ro

A pénz nem akadály

Boagiu szerint Románia számára kellő mennyiségű pénz áll rendelkezésre az autópályák építéséhez.

Román politikustól ritkán hallható kijelentések hagyták el csütörtökön Anca Boagiu száját: Romániának elegendő pénze van! A közlekedésügyi miniszter szerint idén anyagi gondok nem akadályozhatják meg az ország történelmének legnagyobb autópálya-építési akcióját.

Boagiu elmondása szerint a szaktárca az idei évben 5,6 milliárd eurót fordíthat az infrastruktúra bővítésére: autópályák építésére valamint a vasúti hálózat modernizálására. „A pénz a bankszámlákon van és arra vár, hogy kiutalhassuk. Románia egy óriási építkezési teleppé válik idén. Ez lesz Románia történelmének legnagyobb autópálya-programja", mondta a miniszter. Aki elárulta, hogy a fenti összeg egyrészt az Európai Unió támogatásából, másrészt pedig Románia sajátrészéből tevődik ki.

A politikus leszögezte, hogy az építkezéseket tehát anyagi okok nem akadályozhatják, sokkal inkább a humán erőforrás: Boagiu szerint Romániában kevés a szakember és az olyan vállalkozás, amely minőségi munkára képes.

A politikus elmondta, hogy 2010-ben 243 kilométernyi, már korábban megkezdett szakaszt fejeznek be. További 220 kilométernyi szakasz építése kezdődik idén, ami 2013-ban lesz kész. Az idei esztendőben pedig további 288 kilométernyi autópálya (melynek összértéke 2,5 milliárd euró) és 138 kilométernyi elkerülő út (539 millió euró értékben) kivitelezésére teszik meg az első lépéseket.

Boagiu elmondta továbbá, hogy valamennyi állami tulajdoni vállalat élére privát menedzsmentet helyezne. Indoklásul Ruxandra Brutaru, a Tarom vezérigazgatójának a példáját hozta fel, aki nemrég lemondott tisztségéből, személyes okok mellett alacsony fizetését is okként felsorakoztatva. A hölgy havi bére 4.600 lej volt... Nettó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: